Testosteron – hvorfor er det vigtigt?

Hvad er testosteron egentlig? Og hvorfor er det så vigtigt at have sunde niveauer i  af det mandlige kønshormon i kroppen? Netop det har vi valgt at undersøge nærmere i denne artikel, hvor vi også kommer ind på, hvad du selv kan gøre for at booste testosteronniveauet og få et sundere og længere liv.

spis sundt giver mere testosteron

Testosteron produceres primært i testiklerne og påvirker stort set hele kroppens funktioner. Mere specifikt er testosteron essentielt for udviklingen af penis og testikler. Men også andre mandlige karaktertræk som skægvækst, dybere stemme, bredere skuldre, smalle hofter samt generel knoglesundhed er påvirket af kroppens testosteronniveau.

Netop derfor er det vigtigt for din krop og din sundhed, at testosteronniveauet i kroppen opretholdes på sunde niveauer. For ellers er der øget risiko for sygdom og tidlig død* samt andre helbredsproblemer som nedsat sædkvalitet, depression og skøre knogler, som alt sammen kan påvirke dit liv, sexlyst og præstationer i sengen negativt.

Eftersom testosteronniveauet i kroppen falder helt naturligt med alderen, vælger mange mænd at tage naturlige kosttilskud som blandt andet Viaman T Boost eller andre midler i brug for at øge testosteronet i kroppen i håb om at afhjælpe problemet.

Testosteron giver energi, øget sexlyst og bedre erektion

 Kort sagt er et sundt testosteronniveau altafgørende for at have en velfungerende krop, da det påvirker hele kroppens mekanisme – især evnen til at præstere i sengen og at have et sundt, velfungerende sexliv. For testosteronmangel medfører nemlig, at man kan få erektionsproblemer, oplever problemer med manglende overskud, søvnforstyrrelser, koncentrationsproblemer og manglende sexlyst.

Det modsatte gør sig selvfølgelig gældende. Når du som mand har et sundt niveau af testosteron i kroppen, får du mere overskud, kan sove og koncentrere dig bedre. Derudover har det også en positiv effekt på dit sexliv, da du har lettere ved at blive liderlig og opretholde en erektion, når det virkelig går vildt for sig i sengen.

Sådan booster du kroppens testosteronniveau

Nu har vi beskrevet, hvorfor det mandlige kønshormon testosteron er vigtigt, og hvorfor sunde niveauer er essentielle for at få en velfungerende liv. Nu er spørgsmålet bare, hvad du som mand selv kan gøre for at booste dit kønshormon naturligt? Det er der heldigvis mange gode råd til.

Spis sundere

Du kan blandt andet omlægge din kost, da bestemte madvarer indeholder forskellige stoffer, der kan være med til at hæve testosteronniveauet. Her kan blandt andet anbefales østers, der har et højt indhold af zink, der holder enzymet aromatase nede. Netop dette enzym omdanner testosteron til østrogen.

Men hvis du ikke kan lide østers, er der heldigvis også kosttilskud som Viaman T Boost, der blandt andet indeholder zink, som kan hjælpe med din testosteronproduktion. Andre madvarer, der kan hjælpe med at booste dit testosteron, er olivenolie, røde vindruer, torskerogn, granatæblejuice, oksekød og æg.

sund mad giver mere testosteron

Der er selvfølgelig også madvarer, du bør undgå, især sukkerholdigt slik, da sukker kan bidrage til overvægt, der sænker niveauet markant, og blot lidt sukker kan sænke testosteronet i kroppen med det samme og sørge for, at det holdes lavt i flere timer. Så undgå så vidt muligt sukker og sojaprodukter, hvis du gerne vil booste det mandlige kønshormon naturligt.

Højintensiv træning og søvn

Alternativt kan du også begynde at motionere bedre, og her anbefales det at træne i cirka 45 minutter med høj intensitet, da lange træningspas øger kroppens kortisolniveau, og dermed har en negativ påvirkning på dit testosteron. I denne sammenhæng er det også vigtigt at påpege, at du skal undgå overtræning, og at du sørger for at få 7-8 timers uafbrudt søvn hver nat, da kroppen producerer testosteron helt naturligt, når du sover.

Dyrk mere sex

Derudover tyder meget også på, at masser af sex kan have en positiv indvirkning på kroppens evne til at producere det mandlige kønshormon.

Hvilket jo lyder helt fantastisk, men hvis man har problemer med testosteronunderskud og dermed problemer med sexlivet, kan man med fordele tage andre midler i brug.

mere sex lyst med testosteron

Kosttilskud

Foruden alt det, der er blevet nævnt ovenfor, kan du også bruge kosttilskud til at give kroppen et boost til at støtte et naturligt testosteronniveau. Her kan vi blandt andet anbefale at tage naturlige kosttilskud, der er mere skånsomme for kroppen.

Selvom de tager lidt længere tid at virke, har de stadig en gavnlig effekt og masser af fordele, som alle kan hjælpe dig med at få bugt med dine problemer, hvis du lider af testosteronunderskud. Et meget godt eksempel på et sådant naturligt tilskud er Viaman T Boost, der indeholder zink, bukkehorn og macarod, som alle er naturlige ingredienser, der er alle er kendt for enten at modvirke omdannelsen af testosteron til østrogen samt bidrage til en øget produktion af det mandlige kønshormon i kroppen.

Viaman T-boost

køb Viaman T-Boost her

* Kilde: Rigshospitalet https://www.rigshospitalet.dk/presse-og-nyt/nyheder/nyheder/Sider/2018/september/opraab-til-maend-med-ekstrem-daarlig-saedkvalitet-faa-boern-hurtigt-og-tjek-helbredet.aspx

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *